Om författaren

Jag heter alltså Torbjörn Åberg och jag arbetar som verksamhetskonsult med IT-inriktning. Mina kunder är större företag i Norden.

Jag är alltså inte professionellt yrkesverksam inom alkoholfrågor men man inte behöver vara professionell för att vara ”expert”. Min expertis (om man nu vill kalla det så) baseras på egna erfarenheter och på de tusentals berättelser har hört från andra som upplevt problemet med alkoholens baksida.

Mitt vanliga arbete betyder mycket för mig. Jag har alltid varit ambitiös och målinriktad. Så har det alltid varit. Även när jag hade ett alkoholproblem.

Det är en vanlig felaktig uppfattning att vi som har alkoholproblem är misslyckade personer i största allmänhet. Så är det inte! Även under min aktiva period, det vill säga under tiden jag drack, hade jag ett bra arbete och en karriär. Precis så är det också för många andra i samma situation.

Sedan tio år lever jag nykter. Den första december 2008 för att vara exakt.

Upplever jag denna nykterhet som en uppoffring? Har jag en längtan till att kunna dricka igen? Har min kreativitet försvunnit? Har jag blivit en tråkig, asocial figur?

På alla dessa frågor är svaret: nej!
Jag har ett bra liv, ett mycket bättre liv och jag saknar inte alkohol. Jag har inte offrat något, jag slipper!

Vad är hemligheten? Läs ”Skål, ta mig fan!” så förstår du.