”Normalt” drickande under denna midsommar?

Denna midsommar tänker jag dricka normalt och inte bli full!

Så här resonerar tusentals människor just nu. Har man ett alkoholproblem kan man vara lite kluven till midsommar. Samtidigt som man ser fram emot festligheterna finns en känsla av oro: kommer jag att klara av att dricka ”socialt” eller kommer jag att bli full?

Denna oro är ofta baserad på åtskilliga erfarenheter från tillfällen då det gått snett. Det var inte tänkt att det skulle bli på det sättet. Det bara blev så. Konsekvenser och negativa känslor av berusningen hängde kvar i dagar efteråt – ofta förknippat med ångest.

Dessa minnen kommer tillbaka under stora högtider som midsommar. Det finns en inbyggd risk. Man vill inte hamna där igen: Vissa sätter därför upp gränser och egna regler för det kommande drickandet. Dessa regler kan handla om ett visst antal glas, antal glas i timmen eller att dricka i samma takt som omgivningen.

De som har försökt att reglera sitt drickande har ofta försökt det tidigare. Visst har det fungerat någon gång – men långt ifrån alltid.

Så oavsett hur man försöker ”säkra upp” situationen finns det absolut in garanti. Det kan gå precis hur som helst. Innerst inne vet man det – och det skrämmer en!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *